Reiseskildr./stevner

IDOCO-stevnet 2010

Klikk på boken for å begynne å lese

Hentet fra Niedersächsischer Chorverbands nettside:

Erfolgreiches 16. Internationales Chor- und Musikfest 2010 in Goslar Eingetragen am: 18.5.2010 

Das internationale Chor- und Musikfest war ein großer Erfolg. Ein herzlicher Dank an die großartigen Teilnehmerchöre, alle Organisatoren, Helfer, Betreuer und Sponsoren. Eine ausführliche Berichterstattung erwartet Sie in der Juni Ausgabe unserer Landesfachzeitschrift DER CHOR 1/2010.

Se foto/bilder under siden:   www.goslarsche.de 

under Foto/Video og så  Dokumentation.

Cedomir (dirigenten vår) har lagt ut video på youtube:
Videoen finner du også her under Lyd-og bildeopptak.

NÅ er det lagt ut medlemsbladet til Niedersachens korforbund og her finnes det flere bilder av våre medlemmer og innholdsrik omtale av IDOCO Chor- und Musikfest 2010.

http://www.ndschorverband.de/docs/ncdc0110.pdf

INNLEGG TIL TONENS MAKT skrevet av Grethe Løvseth:

Representerte Norge på IDOCO-stevne i Goslar, Tyskland 12. - 16. mai 2010

Dalen Blanda Kor fra Brevik og Sangkoret Samklang fra Skien, med sin felles dirigent Cedomir Popadic, reiste som felleskor til Goslar i Tyskland for å representere Norge i den 16. Internationale Chor- und Musikfest (se bilde). For anledningen hadde vi tatt navnet "Telemarkskoret". 

40 forventningsfulle sangere startet avreisen med buss fra Skien kl. 07 onsdag 12. mai til Sandefjord, for videre ferje over til Strømstad. Allerede på ferjekaia i Sandefjord stemte vi opp med sang og gitarspill, så andre reisende var sikkert ikke i tvil om at her skulle en gjeng glade sangere på tur. Videre gikk bussreisa til Trelleborg, hvor vi tok ferje over til Travemünde. Så hadde vi igjen mange timers bussreise foran oss før ankomst Goslar. Det var mye sang, musikk, vitser, quiz, leker og høy stemning på hele reisa nedover, så timene føyk avgårde. 

Idylliske Goslar ligger ca 40 mil syd for Kiel og har 46000 innbyggere. Den har 1800 bevarte bindingsverkshus, det eldste fra 1488. Dette er flere enn noen annen by i Tyskland. Goslar har vært på UNESCO's verdensarvliste siden 1992.

Dessverre hadde vi et trist uhell på vår siste rast. Dalen Blanda Kors kasserer, Laila Gulløy, snublet i en fortauskant da hun skulle kaste søppel, med det resultat at hun vrikket foten og falt i asfalten og landet rett på hofta. Resultatet ble brukket hofteben og sykehusinnleggelse for operasjon. Der sluttet dessverre turen for henne, og hun ble liggende på sykehus i den lille byen Soltau i Tyskland i over 1 uke.

Ved ankomst sjekket alle inn på det sjarmerende 4**** hotell

"Der Achtermann" - sentralt beliggende i det historiske gamlebyområdet i Goslar. 

Åpninga torsdag 13. foregikk på ærværdige Kaiserpfalz - det nærmere 1000 år gamle slottet som var sete for de tysk-romerske keiserne i 300 år.
Av de 55 kor som deltok på stevnet, var 9 kor plukket ut til å være med på åpningskonserten. Èn av de var oss - en stor ære!

Vi stilte stilige opp på scenen, en del damer ikledd bunader, og andre i sort og hvitt (se bilde). Vi framførte 3 nydelige sanger; Hallelujah, Tir n'a Noir og Gabriellas sång. Sistnevnte nydelig fremført med solist Anne Lin Hogstad, ikledd Øst-Telemark bunad. Det var så håra reiste seg da vi høstet kjempeapplaus - ja endog stående applaus. En mektig opplevelse.

Samme kveld hadde vi nattkonsert i den vakre, gamle St.Stephani-kirken. Her fremførte vi Laudate, Adoro Te og Kyrie eleison.

Fredag 14. sto ny konsert på programmet, også idag på ærværdige Kaiserpfalz. Vi fremførte de samme sangene som på åpningskonserten, for et nytt publikum. Like vellykket fremført.

For anledningen hadde vi fått laget piquetskjorter med påskriften "Team Cedo" på ryggen (se bilde) (idè fra "Det store korslaget"), og det norske flagg på brystet. Fine var vi og lykke gjorde vi. 

Lørdag 15. øste regnet ned. Den planlagte utekonsert på Marktplatz ble flyttet innendørs til en kirke. Når det var vår tur, presenterte konferansieren oss og opplyste at vi skulle hjem til Norge å feire vår nasjonaldag om 2 dager. Vi sto med våre medbragte norske flagg og fremførte da høytidelig1. vers av "Ja vi elsker" (se bilde), til stor jubel fra tilhørerne. Vi sang også Jentelokken, Menuett i mai og Vänskap. 

På lørdag kveld ble det arrangert "Bye bye-party" for alle sangere. Her ble faktisk "Telemarkskoret" ropt opp som vinner av Publikumsprisen - det kor som hadde gjort seg mest bemerket i sin helhet - heri lå både klesvalg, norske flagg og sangfremførelser. Vi fikk overrakt platte og diplom (se bilde) - Veldig gøy!

Søndag var det avreise, og busstur strake veien opp til Hirtshals, for ferje over til Larvik. Der var vi kl. 02.30 på natta. Innen alle hadde kommet seg hjem gikk kl. mot 04.30, så ikke alle var like opplagte til en tidlig 17. mai feiring. Men pytt pytt - turen var verdt en noe amputert 17. mai.

En uforglemmelig og flott tur.

En kjempestor takk til våre 2 reiseledere Aud Strand og Unni Eldrup(se bilde), som virkelig hadde lagt ned masse arbeid både før og under reisen, noe som gjorde denne turen til et minne for livet. 
Som takk ble de overrakt hver sin heks som minne, siden Goslar markedsfører seg som heksebyen, et slags Halloweenstat. Legenden forteller at middelaldereuropas hekser og djevler samlet seg i Harzfjellene Valborgnatten.

Sangerhilsen
på vegne av Dalen Blanda og Sangkoret Samklang
Grethe Løvseth

Klikk på boken og sidene for å bla:

Nyeste kommentarer

20.05 | 17:39

Korbesøk fra Østfold 29. mai i Borgestad kirke! Velkommen! https://www.facebook.com/events/102053626860388/

22.06 | 12:36

Hei

Vi "vrir" hodene våre. Har du noen formening om når han har vært aktiv i koret? Kan du sende meg en epost så kan vi snakke mer? Koret tar kontakt.

20.06 | 19:06

Hei mitt navn er Gunn-Karin Wold.Jeg er født i Skien 24/10 -1956.Pappa Reidar Benjamin Wold .Søker bilder av han fra kortiden.Mvh Gunn.

08.04 | 11:05

se på hjemmesiden deres - jeg ber om å få en ny invitasjon til dere høsten 2015 Vi har surret bort den vi fikk tidligere til Norlyd Blandakor, Stavanger,

Del denne siden